Rzemieślnicze wypieki. U nas pachnie domowym chlebem

Nie uznajemy pośpiechu, nie zmieniamy tradycji, nie udoskonalamy tego, co jest już perfekcyjne. Sięgamy do korzeni, do metod wypiekania chleba, które znane były już naszym przodkom. Tęskniliśmy za zapachem świeżego chleba wypiekanego zgodnie z naturą, z prostych, ale wysokiej jakości składników, na zakwasie, który powstaje od podstaw pod naszym czujnym, rzemieślniczym okiem. Tak powstała niewielka rodzinna piekarnia rzemieślnicza, z potrzeby dzielenia się tym, czego smaku nie można zapomnieć – świeżym chlebem.

Cała prawda o naszym chlebie

Aby zrozumieć język chleba, trzeba uaktywnić wszystkie zmysły – poczuć jego zapach i smak, nacieszyć oko błyszczącą skórką, dotknąć jego aksamitnego wnętrza i nasłuchiwać, jak najpierw dojrzewa zakwas, a potem gotowy chleb w piecu, z którego wychodzi cała prawda. Wypiekając chleb, stosujemy najlepsze praktyki rzemieślnicze, cierpliwie czekamy na zakwas, którego wytwarzanie przebiega u nas w naturalny sposób. Kontrolujmy każdy etap produkcji, zaczynając od przygotowania zakwasu z wody i mąki, robimy to tak, jak nasi przodkowie. Zwracamy uwagę na właściwe pH i temperaturę zakwasu, wiedząc, że dobry zakwas jest podstawą smacznego chleba.

Starannie dobieramy składniki. Mąkę pozyskujemy ze sprawdzonych źródeł, mając tym samym pewność, że jest ona najwyższej jakości. Pieczywo wytwarzamy z mąki pszennej, żytniej i orkiszowej. Nie używamy polepszaczy, barwników i konserwantów, chleb jest naturalnym wyrobem natury i rzemieślniczej pasji.

Każdy bochenek chleba starannie formujemy ręcznie, zostawiając z nim serce, radość i rodzinne ciepło.